Znanstival dogodivščin
4. 6. 2014  •  Izobraževanje, Prosti čas

Konec tega tedna se bo v Ljubljani odvijal Znanstival dogodivščin, dogodek, namenjen promociji znanosti in izobraževanja. Program, ki je za vse obiskovalce brezplačen, bo na različnih točkah glavnega mesta potekal od petka, 6., do nedelje, 8. junija.

Tridnevni Znanstival je festival dogodivščin, znanstvenih predavanj, eksperimentalnih delavnic in presenečenja. Polurne znanstvene dogodivščine v navezi z obiskovalci prestavijo zanimive poskuse, na delavnicah pa obiskovalci izdelujejo različne znanstvene stvaritve. Na Vrtu eksperimentov, ki bo na Stritarjevi ulici, se bodo v soboto med 10. in 17. uro predstavljale različne ustanove, ki se ukvarjajo s promocijo izobraževanja in znanosti. Ob večerih bodo v Hiši eksperimentov poljudnoznanstvena predavanja, obiskovalcem pa so pripravili tudi kolesarski spektakel pri Čevljarskem mostu.


Znanstvena dogodivščina z mehurčki. Foto: Domen Pal

Program je namenjen vsem generacijam, saj je naravnan k poljudni predstavitvi znanosti, osnovnih znanstvenih načel in raziskovalnih dosežkov. Na zanimiv in zabaven način z različnimi znanstvenimi šovi obiskovalce usmerja k raziskovalnemu razmišljanju in povezovanju različnih ved.


Kolesarski spektakel pri Čevljarskem mostu. Foto: Domen Pal

Znanstival se bo začel v petek, 6. junija, ob 10. uri na Čevljarskem mostu v Ljubljani in se bo odvijal po različnih krajih v središču mesta vse do nedeljskega večera. Celoten program Znanstivala dogodivščin si oglejte na strani organizatorja.


Zemljevid dogodkov Znanstivala. Vir: Znanstival

Znanstival organizira Hiša eksperimentov, ki v času Znanstivala vabi k obisku skozi priprta vrata (polovična cena vstopnic). V Hiši eksperimentov se prepletajo znanost, učenje, umetnost in humor. Namenjena je vsem, saj obiskovalcu na zanimiv način prikaže naravne zakonitosti in pojave.

Benjamin Kralj

Vir: www.znanstival.si, www.he.si


Povezane novice:
Počitnice pri nas in pri sosedih

Copyright © 2010-2022 - Tiktaktest TM ®.2022-08-18 18:55:313.233.217.106