O sistemu

Delovanje spletnega sistama TikTakTest.si je avtor prvič predstavil leta 2008 v svoji diplomski nalogi na dvopredmetnem študiju kemije in fizike na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. Senat fakultete je sklenil, da avtorju za diplomsko delo 'Preverjanje znanja iz kemije s spletno aplikacijo' podeli Prešernovo nagrado.

V  prepričanju, da lahko z aktivnim "on-line" sodelovanjem med učiteljem kot virom in učencem kot ciljem učnega procesa pripelje novo kvaliteto, se je postopno gradila shema, najprej preprosta, nato vedno bolj uporabna in med seboj prepletena, polna povezav in sklicev, da bi karseleda kvalitetno zajela smisel celotne postavitve sistema in čim bolj poenostavila pridobivanje raznolikih informacij o kvaliteti učnega transferja.

Cilj je dosežen, saj sistem učencem omogoča enostavno in hitro preverjanje osvojenega znanja. Sedaj namreč ni več potrebno trošiti dragocenega časa s čakanjem na rezultat ali popravljanjem omejenega števila nalog. S pomočjo sistema lahko takoj ukrepate in zakrpate luknje v neznanju. TikTakTest takoj izpiše dosežene rezultate, hkrati pa je vedno na razpolago za nova vprašanja.

Copyright © 2010-2022 - Tiktaktest TM ®.2022-08-18 18:43:563.233.217.106